Een kleurrijke toekomst dankzij Pasqal

19 sep 2023

Graag delen we het inspirerende verhaal van Sharon, een vastberaden 19-jarige jongedame die samen met haar tweelingzus, zusje en ouders in het prachtige Willemstad woont. Sharon heeft na een scoliose operatie – waarbij haar bekken aan haar rug is vastgezet – last van contracturen in haar knieën. Hierdoor kan ze haar benen alleen strekken als ze op haar rug ligt.  

Sharon sliep altijd op haar zij, maar sinds de operatie mocht dat niet meer. Voorheen zorgde haar beperking voor slapeloze nachten voor haar en haar ouders, maar dankzij de Pasqal ligorthese behoren deze nachtelijke ongemakken tot het verleden. De orthese biedt haar de benodigde ondersteuning, waardoor Sharon nu rustig kan slapen.  

Meer dan slechts een hulpmiddel 

Sharon heeft inmiddels haar derde orthese van Quattron. Via de ergotherapeut van haar mytylschool werd de aanvraag voor deze orthese geregeld. De Pasqal ligorthese biedt niet alleen het comfort en de ondersteuning die Sharon nodig heeft, maar geeft haar leven ook op andere manieren kleur. Liefkozend heeft ze haar orthese zelfs een naam gegeven: Olly. 

Olly gaat altijd met Sharon mee, waar ze ook naartoe gaat. Een van haar grootste passies is paardrijden, waarna ze vaak blijft logeren. Ze hebben zelfs een speciale koffer gevonden waar de Pasqal ligorthese gemakkelijk in past, zodat hij overal mee naartoe kan. Zo is Olly zelfs al eens met Sharon mee op reis geweest naar Curaçao. Deze ondersteuning heeft niet alleen haar zelfvertrouwen vergroot, maar heeft ook haar onafhankelijkheid versterkt. 

Quattron’s betrokkenheid 

Tijdens de laatste Veinedagen – een beurs voor ouders en professionals in de zorg – kwam Sharon met ons in gesprek en bleek dat haar ligorthese aan vernieuwing toe was. Dit was het moment waarop ze wist dat ze weer voor een orthese van Quattron wilde kiezen. “Wat mijn ervaring met Quattron zo bijzonder maakt, is het persoonlijke en prettige contact met het team. Met name Dennis kent mij goed en we hebben een goede band.”  

De betrokkenheid van Quattron gaat verder dan alleen de orthese. Ook het rolstoelwerkblad van Sharon, aangepast met grijze skai in plaats van zwart, is afkomstig van Quattron. Deze aanpassing voorkomt oververhitting van het blad in de zon en maakt het dagelijkse gebruik daarmee een stuk comfortabeler.  

Uitdagingen onderweg 

Natuurlijk brengt het leven met Olly ook uitdagingen met zich mee. Sharon’s moeder moet soms even puzzelen om de hoezen om de orthese te krijgen, maar hoe vaker ze dit doet, des te gemakkelijker het gaat!  Ook moet de orthese af en toe bijgevuld worden met polystyreen korrels, een karweitje dat enige vaardigheid vereist. Dit gaat soms dan ook gepaard met een korte stofzuigsessie..

Persoonlijke touch 

Naast de functionele aspecten heeft Sharon ook haar eigen stempel op Olly gedrukt. Met een beetje hulp van haar moeder én een beetje hulp van Quattron. De standaard grijze badstofhoezen hebben plaatsgemaakt voor levendige kleuren, variërend van rood en groen tot paars. Helemaal naar Sharon haar smaak! 

Sharon’s verhaal is er één van vastberadenheid, doorzettingsvermogen en een persoonlijke touch. We zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan haar ontwikkeling en haar leven een beetje kleurrijker te maken, zowel letterlijk als figuurlijk. Quattron blijft zich inzetten voor de ondersteuning van mensen zoals Sharon, en we kijken uit naar de vele verhalen die nog zullen komen! 

Terug naar overzicht