Pasqal, optimale ondersteuning op maat

30 nov 2020

Onze nieuwe ligorthese Pasqal is het resultaat van uitgebreid onderzoek en veel praktijkervaring. Deze ligorthese biedt de perfecte ondersteuning aan mensen met een verhoogde spierspanning. Door het gebruik van compenserende korrelvulling in compartimenten, blijft de juiste pasvorm en ondersteuning gegarandeerd. Hierdoor behoudt niet alleen Pasqal zijn vorm, maar gaat de ligorthese ook langer mee, en blijft de lighouding van de cliënt al die tijd volledig ontspannen.

Maatwerk voor een ontspannen lichaamshouding
De Pasqal ligorthese wordt op maat ontwikkeld voor mensen met een verhoogde spierspanning. Ook bij mensen die vaak langdurig in dezelfde houding liggen of zitten (denk aan ouderen met een psychogeriatrische of somatische aandoening) kan Pasqal uitkomst bieden, omdat de orthese de juiste sensorische input geeft met als resultaat een ontspannen lichaamshouding.

Liggen en zitten vormen één verbond
Wanneer het lichaam tijdens het liggen kan ontspannen, bevordert dit de (nacht)rust. Pasqal zorgt voor de juiste lighouding. Het zorgt ervoor dat het lichaam gevrijwaard blijft van onnodige prikkels, bijvoorbeeld van druk door dekens of drukplekken op hielen waardoor spasmen kunnen optreden. Als het noodzakelijk is, zorgen extra inputbanden voor de juiste stimulus om een ontspannen houding te bereiken. Mensen bouwen hierdoor minder spierspanning op tijdens een rustperiode. Minder spierspanning betekent meestal minder pijn en daardoor meer rust. Na de rustperiode zijn transfers naar een goede en comfortabele zithouding makkelijker te maken.

De winst van een goede lighouding is daarom tevens een betere en meer ontspannen zithouding.

MEER INFORMATIE DOWNLOAD BROCHURE

De productvoordelen van Pasqal op een rij:

 1. Geen stiknaden in de risicogebieden bieden hygiënisch voordeel bij incontinentie
  De hoge vloeistofdichtheid van de stof en de ruimte tussen de ligorthese en de cliënt bieden niet alleen veel comfort, maar zorgen ook voor een duurzame hygiënische oplossing bij o.a. urineverlies
 2. Zorgvuldig afgewerkte platte stiknaden
  De zorgvuldige afwerking en de platte naden van de badstof hoezen helpen drukplekken en daarmee decubitus te voorkomen.
 3. Compenserende korrelvulling in compartimenten
  De goede pasvorm en de juiste ondersteuning zijn hiermee blijvend gegarandeerd.
 4. Wisselligging mogelijk
  Door de manier waarop Pasqal is gemaakt, is het mogelijk om 30 graden wisselligging toe te passen.
 5. Verhoogd en verlengd middengedeelte
  Geen druk of stimulus door beddengoed op benen en voeten.
 6. Zorgvuldig afgewerkte ritsen met weggewerkte runner
  De orthesedelen die in contact komen met het lichaam zijn vrij van ritsen. De runners van de ritsen zijn onzichtbaar weggewerkt.
 7. Inputbanden met sluitclips
  Wanneer dat nodig is, zorgen de inputbanden (optioneel te bestellen) voor de juiste stimulus waardoor benen rustiger gepositioneerd blijven. De sluitclips zijn zodanig ontworpen dat ze geen beschadiging geven aan de huid.
 8. Unieke nummering
  Iedere orthese is uniek genummerd omdat deze op maat wordt gemaakt voor iedere cliënt. Met dit nummer zijn we in staat om ook achteraf de vorm van de orthese te achterhalen. Bijvoorbeeld om op maat een extra hoes te kunnen leveren.

Ook voor de zorgverlener
Waar tijd schaars is, moet een product handig zijn. Pasqal bestaat uit één stuk waardoor fouten in gebruik vrijwel uitgesloten zijn. Uiteraard draagt dit in positieve zin bij aan de verzorgbaarheid van de gebruiker en een efficiënte besteding van tijd. En mochten er toch vragen ontstaan tijdens het gebruik, dan zijn we dichtbij. Aarzel niet ons te bellen of te mailen.

Bekijk hier meer informatie over de nieuwe Pasqal.

Terug naar overzicht